top of page
Construction Worker
Search
  • rkemgroup

Цени за ремонт на покриви

Старата поговорка е, че трябва да оправяте покрива, когато грее слънце, но каквото и да е времето, ако трябва да ремонтирате покрива си, времето да го направите е на момента.



Липсващите керемиди или повредените части могат да пропуснат водата в пространството под покрива ви, причинявайки трайни щети и дългосрочни проблеми. Средните разходи за ремонт на покрива в България варират в зависимост от проблема, така че може разходите за ремонт да се разделят в общи категории. Такава е практиката що се отнася до цени за ремонт на покриви при големите строителни фирми, които предлагат онлайн ценоразпис, така че можете да добиете добра представа каква ще бъде цената за ремонт на покрива.


Нашите покриви се справят с много предизвикателства ежегодишно: силен вятър, мощни дъждове, падащи дървета, гниещи листа, растящ мъх, слънчев пек. Така че не е никак изненадващо, че се случват най-различни ремонти, когато нещата се объркат. Различните ремонти са повлияни от различната конструкция на покривите, от различните решения за хидроизолация, от различното горно покритие.


Липсващи керемиди или битумни шингли.


Силният вятър може да доведе до разхлабване на отделни битумни керемиди или традиционни такива. Независимо дали те просто са се изместили леко, оставяйки празнина или са се откъснали изцяло, това може да позволи на водата да проникне през покрива и във вашето таванско помещение и таванско помещение, причинявайки щети.


Повредено уплътнение и разхлабени улуци. В края на нашите покриви където комини и мансардни прозорци се срещат с покрива, предпазва водата, но ако е издухала или е била повредена, тя може да се провали и да пусне вода.

Ако цялата конструкция на покрива е отслабена, било защото покривният дървен материал не може да издържи теглото на керемидите или има основен структурен проблем с дома, тогава целият покрив може да се наложи да бъде заменен. За ремонта на покрива трябва да постъпите бързо, защото проблемът може да се задълбочи.


Описаните примери подсказват каки проблеми най-често се срещат при различните видове покриви. Точно такива проблеми, но с техните решения съставляват малка част от ценоразписа на строителните услуги по ремонт на покриви в строителните фирми. Услугите започват от цялостно изграждане на нов покрив, което включва и демонтирането на стария.



При проблеми с керемидите, услугите са от замяна на повредените, до пренареждане и дори смяна на покривното покритие с ново, сортиране на керемиди, ремонт на покрив с керемиди. Хидроизолационни услуги, тенекеджийски услуги, ремонт и поставяне на метални конструкции. Премахване на течове, подмяна на улуци и водосточни тръби, смяна на капандура. Списъкът с покривните ремонти може да продължи сякаш до безкрай.


При нужда от ремонт на покриви цените са най-често на метър квадрат или по договаряне.


При смяна на улуци, може цената да е на бройка. Ако повредата на покрива ви е особено широко разпространена, например ако дърво е паднало върху му и трябва да се замени голяма част, работата ще бъде много по-скъпа, отколкото ако просто заменяте няколко счупени керемиди. Оскъпяване има ако майсторите трябва да издигнат скеле, за да осигури подходящ достъп, тогава ремонтите разходи могат да се простират до няколко хиляди лева.

8 views0 comments
bottom of page