top of page
Construction Worker
Search
  • rkemgroup

Как се прави хидроизолация на покрив на панелен блок?

Покривът е една от важните структури към къщата или кооперацията. Без значение от самата сграда и нейния замисъл за ползване - покривът трябва да е добре построен, изграден и задължително - хидролизиран. Някои собственици реално пропускат тази стъпка, която касае степента на водопропускливост, защото има стари вярвания, че няма нужда от допълнителна предпазна мембрана и керемидите са достатъчно устойчиви. Така ли е обаче - това е друг въпрос, който ще разясним в тази статия.



Защо е важна хидроизолацията на покрив?

Хидроизолацията на покрив на панелен блок е задължителна, ако държите да се изгражда качествено покривът на жилищната кооперация. Опитните майстори винаги ще ви посъветват да се сложи защитна мембрана, която предпазва от дъждове, снеговалежи и бури. Да, керемидите или покривният материал е важен компонент, но все пак те не са достатъчни при цялостното укрепване. Всеки професионалист ще се съгласи, защото при силен вятър и дъжд - проникването на вода на долния етаж или основната плоча е гарантирано. Представете си да давате мансарда под наем и тя е в непосредствена близост до тавана. Какво ще стане, ако покривът не е с хидроизолация? Ще стане потоп, ще проникне влага и ще се наложи да се предприемат още ремонтни дейности.


Ако настръхнете от мисълта за още ремонти в общите части или апартамента - то определено заложете на хидроизолация на покрив, защото ще ви спести доста главоболия и най-вече - ще ви спести излишни разходи.

Процесът по хидроизолация

Хидроизолацията на покрив е дейност, която се извършва от компетентни специалисти с нужните техника, апаратура и умения. Хидроизолационният материал е във вид на мембрана, но професионалните строителни фирми имат още съвременни техники, които имплементират в направата на хидроизолация на покрив. Тоест, защитният слой във вид на мембрана е най-масовият начин за създаване на устойчивост и сигурност на покрива, но ако работите с истински професионалисти - 100% ще бъдете изненадани от новите, модерни методи, с които се прави хидроизолация на покрив. Консултирайте се и отправете запитване. Не се знае какво може да ви изненада и вдъхнови.



По принцип хидроизолация се прави преди реденето на керемиди или друг покривен материал, защото основните й функции са насочени към чисто практическа насоченост, отколкото естетически. С други думи, вие и околните не бихте могли дори да видите тази хидроизолация на покрива, но безспорно тя е дългосрочна инвестиция, която си заслужава бюджета, защото съхранява вашия дом. От друга страна, керемидите също имат функции да защитават цялостната конструкция било то къща, или кооперация, но тук вече става дума за чисто завършващ момент, а не толкова за 100% защита, защото керемидите са поддатливи при силни бури. Ето защо е препоръчително да чуете мнението на специалисти с доказан опит в сферата, които ще ви изготвят ценова оферта и план за действие при хидроизолация на покрив. Успех и заложете средства в това, което дългосрочно е рентабилно за цялото семейство и общия комфорт!



8 views0 comments
bottom of page